Skydda djur och jordbruksmaskiner med en tälthall

I jordbruket passar en tälthall fantastiskt bra när du inte har tillräckligt med stallar och utrymmen för djur och maskiner. Det kan vara ett bra tillfälligt sätt att starta din jordbruksverksamhet utan att behöva betala hutlösa summor. Börja i mindre och mer prisvärd skala – med en tälthall.

Beroende på hur du arbetar inom jordbruket kan du behöva flera olika tälthallar till olika ändamål. En tälthall kan användas till olika saker, som till exempel djurstall, ett temporärt ridhus, när du ska lagra spannmål eller när du behöver någonstans att ställa dina jordbruksmaskiner. Montera tälthallen snabbt och effektivt och ta ner den när du inte behöver den längre.

Att tänka på när du väljer tälthall

Idag finns det många olika versioner av tälthallar, somliga enklare än andra. För djur och ömtåliga maskiner ska du absolut välja en större och isolerad tälthall som står emot årstidernas växlande väder. Den sortens tälthall är också mer stabil.

Om du har mycket utrustning att förvara kan du behöva en extra stor tälthall där du kan skapa små förvaringsutrymmen och hörn för att bidra till en bättre organisation. Detsamma gäller skrymmande varor eller större maskiner som tar mycket plats.

Ska du hyra eller äga din tälthall?

En annan fråga du bör ställa dig när du behöver en tälthall är det faktum om du ska hyra eller äga. Om du vill äga din tälthall kan du satsa på en bättre och mer stabil version, beroende på vad du ska förvara där. Är det bara en tillfällig lösning kanske det räcker med ett billigare alternativ eftersom du i alla fall inte ska använda den så länge.

En kortsiktig lösning som vinner alltmer

Från början var tälthallar bara en temporär lösning för verksamheter eller bönder som inte hade tillräckligt med plats eller pengar för att bygga en permanent lösning. Nu har många kommit på att tälthallar faktiskt kan vara bättre än vanliga stallar eller lokaler eftersom de kan flyttas snabbt och sättas upp på ett nytt ställe. Eftersom de finns i många olika storlekar kan du i stort sett använda dem till vad som helst inom jordbruket. Tänk på att tälthallar och stall måste följa reglerna när det gäller mått för att passa till djur.