Därför ska företag köpa begagnad IT

Fler företag behöver dra sitt strå till stacken när det kommer till miljön. Genom att börja köpa mer begagnad elektronik går det som företag att påverka utsläppen mycket. Det fina med begagnade produkter är att du kan få samma prestanda och kvalité som nya prylar men till betydligt mindre pengar.

Att köpa in nya varor och produkter som företag ger ett stort avtryck på miljön i negativ bemärkelse. Men det är möjligt att minska klimatutsläppen genom att göra medvetna val och ha genomtänkta strategier. Att som företag satsa på att köpa allt från datorskärmar till möss och datorer begagnat har stora positiva effekter på miljön. Men det är inte bara positivt för miljön utan även för företagets ekonomi. Du som företagare har alltså mycket att vinna på att köpa begagnad elektronik.

Köp begagnad utrustning av en trovärdig aktör

Genom att köpa begagnade IT-produkter som datorer och skärmar är det möjligt att få samma prestanda och kvalité men till en bråkdel av priset. Exempelvis finns det en mängd olika datorskärmar i olika storlekar från full HD till 4K-upplösning. Datorskärmarna som går att köpa begagnade är i mycket bra skick. Det är dock viktigt att köpa från ett företag som har gått igenom datorskärmarna grundligt och garanterar att de är i utmärkt skick. Det är viktigt att du säkerställer att den begagnade datorskärmen kommer att hålla måttet och uppfyller behovet som du har.

IT-utrustning som du kan köpa begagnad:

  • Möss
  • Datorskärmar
  • Stationära datorer
  • Laptops
  • Skrivare

Gör en inköpspolicy som är miljövänlig

Eftersom det finns sällsynta metaller i bland annat datorskärmar bidrar du som företagare att minska uttaget av nya råvaror och därigenom bidrar du till att utsläppen av växthusgaser minskar. Att som företagare handla mer begagnat är ett viktigt steg mot en mer cirkulär ekonomi och en hållbarare värld. Du gör en enormt stor skillnad när du gör ett aktivt val att handla mer begagnat. För ett företag som inte har en egen produktion av varor är det en bra idé att göra en inköpspolicy för att ha ett tydligt ramverk. Då har du en plan för hur du kan återbruka, underhålla, återvinna och laga prylar för att reducera miljöpåverkan. Tänk på att alla inte kan göra allt men du kan alltid göra något.