Black,Photo,Frame,With,Burning,Candles,And,Red,Rose,On

Fördelar med digital begravning

Naturligtvis vill du helst gå på en begravning, vara delaktig i sorgen och visa en slags vördnad för personen som gått vidare. Samtidigt fortsätter många kyrkor att erbjuda digitala begravningar, då pandemin fortfarande pågår och digitala begravningar underlättar för många människor.

Den största fördelen med en digital begravning är att alla kan delta. På grund av coronapandemin kan vissa personer känna sig osäkra att resa, förutom att rekommendationerna kan förändras. Idag är det också många som bor utomlands som vill få vara med på begravningen, men det kan vara svårt att resa hem till Sverige för en begravning. Hos Fenix begravningsbyrå i Stockholm får ni hjälp med att både hitta en passande kyrka eller annan begravningslokal, samt skapa en fin begravning, både på plats och digitalt. De har stor erfarenhet av människor i sorg och kommer hjälpa er att skapa en fin begravning.

Alla kan delta

Under coronapandemin har det blivit vanligt med digitala begravningar. Det har gett människor möjlighet att delta, trots coronareglerna som omöjliggjort att alla kunnat vara i kyrkan samtidigt. Idag är de flesta svenskar vaccinerade och reglerna har förändrats. Det finns ändå en stor fördel med att också erbjuda digital begravning. Det är fortfarande många personer som känner sig oroliga för covid även om de är vaccinerade. Det kan också vara svårt för vissa människor att resa till Stockholm för att vara med på en begravning. Särskilt för äldre personer. Detsamma gäller människor som är sjuka eller känner sig stressade. Erbjud digital begravning så att personer som är:

  • äldre
  • sjuka
  • har dålig ekonomi
  • bor utomlands

kan vara med på begravningen och delta i sorgen.

Delta på bekantas begravningar

Wooden,Casket,With,White,Lily,In,Funeral,Home,,Closeup.,SpaceEn annan stor fördel med en digital begravning är att fler personer kan vara med. Vi bor väldigt utspritt idag. Förr i tiden bodde de flesta svenskar i samma samhälle eller del av landet hela sitt liv. Idag flyttar vi inte bara inom Sverige, utan även utomlands. Det finns många personer som skulle ha gått på en begravning om de bodde i Stockholm, men då de inte bor i Stockholm så blir det inte av. Det handlar inte om bristande respekt, utan hur nära du stod människan. Det kan vara jobbigt att flyga från Madrid till Stockholm för en begravning av en gammelmoster som man inte har träffat på tjugo år, men som du ändå ha goda barndomsminnen utav. Eller så har en klasskamrat gått bort som du inte har träffat på fem år. Du vill gärna visa respekt, men känner dig inte nog nära för att gå på begravningen om du inte bor på stället. Idag hinner vi lära känna så otroligt många människor att en digital begravning ger oss en möjlighet att säga farväl. Det är också vanligt med internetkompisar. Du kan har umgåtts mycket på internet med en person som har samma intresse eller som du följer på Instagram eller Facebook. En person som har inspirerat dig mycket och som du gärna skulle vilja visa någon slags uppskattning gentemot om den dog. Då är det riktigt smart om anhöriga också erbjuder digital begravning så att alla kan få delta.