Öka försäljningspriset med rätt fastighetsmäklare

Funderar du på att sälja din bostad I Stockholm och vill få ut ett så högt pris som möjligt. Är du osäker på vid vilken tidpunkt som det är bäst att sälja? Då tipsar vi om att välja en erfaren mäklare med koll på det område du säljer inom.

Genom att kontakta en erfaren mäklare i Stockholm får du experthjälp vid bostadsförsäljningen. Skandiamäklarna har lång erfarenhet av marknaden i Stockholm och kan ge dig råd om saker som hur du kan renovera och styla bostaden för att få ut ett så högt pris som möjligt. De ger dig också råd om när det är bäst att sälja. Att sälja i rätt tid har ofta avgörande betydelse för hur mycket pengar du får ut för din bostad. Många gånger handlar det om flera hundratusen kronor i skillnad mellan att sälja i rätt eller fel tid.

Mäklare med koll på marknaden

På Stockholms heta bostadsmarknad slås ständigt nya rekord i högsta försäljningspris. Med andra ord går det att få ut ett riktigt högt pris för sin bostad. Det finns dock några fallgropar som är viktiga att känna till. Något som en professionell och erfaren mäklare kan hjälpa dig med att undvika.

Fördelen med att anlita en erfaren mäklarfirma är att du kan vara trygg med att få en mäklare som känner till området och som har koll på hur marknaden ser ut för tillfället. För det mesta är det smart att sälja när utbudet av bostäder är lägre. Då blir konkurrensen högre och därmed brukar budgivningen ta fart och sticka iväg till ett högre slutpris än om utbudet är stort.

Därför vinner du på att anlita en erfaren mäklare

  • Få koll på marknaden så att bostaden kan läggas ut för försäljning under rätt tidsperiod.
  • Hjälper till med marknadsföring som riktar sig till rätt målgrupp.
  • Tips om hur du på ett enkelt sätt ökar värdet på bostaden. Till exempel med styling och renovering.

Tips som höjer bostadens värde

Rätt värdering och timing är förstås viktiga faktorer i samband med en bostadsförsäljning men det finns även andra saker som avgör försäljningspriset. Bostadens skick har stor betydelse för hur mycket köparen är villig att betala. En sliten bostad med stora renoveringsbehov har ett lägre värde än en som är totalrenoverad.

För att få reda på vilka åtgärder som påverkar priset positivt är det en bra idé att fråga din mäklare. Ibland kanske det räcker med att städa och rensa ordentligt för att öka värdet. En kostsam badrums- eller köksrenovering kan löna sig i vissa fall men vara en förlustaffär i andra. Hör med mäklaren om vilka typer av renoveringar som lönar sig bäst.

Många gånger räcker det med att göra mindre renoveringar för att budgivningen ska ta fart. Det kan handla om att måla eller tapetsera om väggar. Även nya golv gör stor skillnad för helhetsintrycket av en bostad. Tänk på att välja neutrala och ljusa färger när du renoverar inför en försäljning. Undvik extrema trender eller personlig smak inom inredning utan tänk istället på vad den traditionella köparen vill ha. Fråga gärna mäklaren vilken färgskala och material som är bäst att välja.