Bär nya smycken av Efva Attling

Efva Attling är en av Sveriges mest kända smyckesdesigners. Hon har under lång tid arbetat fram en egen design av silversmycken som har enkla och tydliga former. Nu har Efva Attling startat ett nytt samarbete med artisten Miriam Bryant via sitt märke The Högdalen. Kollektionen heter Söder och innefattar chokers, halsband, örhängen, ringar och earcuffs.

Kreativa designsamarbeten

Att kända personligheter samarbetar med designers på detta sätt är vanligt. H&M påbörjade trenden i Sverige när de samarbetade med kända designers för att skapa prisvärda klädkollektioner. Det kan också handla om en artist, musiker, modell eller konstnär som lanserar samarbeten utförda med etablerade designers. Förutom det tidigare exemplet på Attlings smyckeskollektion med Miriam Bryant finns popstjärnan Dua Lipa som nyligen skapade en semesterkollektion tillsammans med modehuset Versace från Italien. Kollektionen heter ”La Vacanza” vilket på italienska betyder semester.

GW:s viner

Leif GW Persson är en känd författare och kriminolog som ingått samarbete med en vän vid Tegnér Spirits & Wine. Det har resulterat i fyra lanserade viner, där de första tre heter GW:s vita, GW:s röda och GW:s bubbel. Det senaste vinet är GW:s Riesling som har en krispig och frisk syra. Det vin han har valt ut är veganvänligt och ekologiskt och passar bra till asiatiska rätter, klassiska fiskrätter och skaldjur.

Pernilla Wahlgrens cava

Pernilla Wahlgren har också hon lanserat ett vin, Pazzione Cava som är en frisk, fruktig och ekologisk dryck från Spanien. Vinet är framställt av handplockade druvor som odlats i Katalonien. Smakmässigt ger vinet toner av ananas, päron och äpple. För att skapa vinet valde Pernilla Wahlgren att samarbeta med The Wine Team. För att på bästa sätt matcha vinet med mat är det lämpligt att servera Pernillas cava till fisk, skaldjur och kyckling. Pernilla rekommenderar att dricka vinet till traditionella spanska maträtter som calamares, paella, tapas och tortilla.