Så minskar du risken för inbrott

Att drabbas av inbrott i hemmet framstår som en mardröm för de flesta. Det kan kännas svårt att veta vad dunska göra för att slippa råka ut för det, men i själva verket är du inte maktlös. Med hemlarm och Grannsamverkan får du ett skydd som fungerar väldigt bra.

Många oroar sig för att få inbrott i sitt hem. Förutom att det kan vara hemskt att förlora saker av värde kan ett inbrott skapa en stor otrygghet. Skaffar du ett larm minskar du risken för inbrott, och det finns även annat du kan göra för att skydda din bostad.

Hur fungerar ett inbrottslarm?

När du väljer ett larm från Sector Alarm får du ett inbrottslarm som har flera olika delar som kan verka avskräckande. Redan vid dörren finns dekaler som berättar att bostaden är larmad. Det kan räcka för att avskräcka en del personer. Om någon ändå bryter sig in börjar ett högljutt larm att tjuta, vilket drar till sig uppmärksamheten från grannar och andra som finns i närheten. Dessutom går larmet till larmcentralen, som kan se bilder från en kamera som är uppsatt i ditt hem. När de ser att det är ett pågående inbrott skickar de ut väktare. Sammanlagt är det ett bra skydd. Att fler väljer att ha larm kan vara en av de viktigaste orsakerna till att antalet inbrott minskar.

Polisens tips

Förutom att du kan skaffa larm finns det flera andra saker du kan göra, som polisen tipsar om:

  • Lås ytterdörren även när du är hemma, och använd bra lås
  • Förstärk dörrar på altan och balkong
  • Ha utomhusbelysning och undvik större växter och annat som gör att en tjuv kan undvika att bli sedd
  • Förvara trädgårdsredskap, verktyg och stegar inomhus så att de inte kan användas för att utföra ett inbrott

Grannsamverkan

Något som visat sig fungera bra mot inbrott är Grannsamverkan. I Grannsamverkan samarbetar de som bor i området med polisen, och det sker även samarbete med fastighetsägare, kommunen, Brottsförebyggande rådet och försäkringsbolag. Genom Grannsamverkan går det att lära sig mer om vad som finns att göra, och de som rör sig i området fungerar som en trygghet genom att de kan hålla koll på läget. När Grannsamverkan kombineras med ett hemlarm får du ett väldigt bra skydd mot inbrott.