solsystemet i Örebro

Upplev solsystemet i Örebro

Det senaste året har ordet ”hemester” verkligen blivit ett vedertaget uttryck. Många väljer att semestra på hemmaplan till följd av rådande pandemi, och sommaren 2021 verkar inte bli något undantag. Här ger vi tips på ett utflyktsmål i Örebro som är väl värda ett besök. Det handlar om solsystemet i Örebro som är ett särskilt populärt och uppskattat besöksmål för barnfamiljer.

Solsystemet är en stadsutställning som tillkommit på initiativ av Kjell Olauson som är ordförande i föreningen Örebro Astronomi. Utställningen invigdes år 2009 och är en modell av solsystemet tillverkad i skalenliga mått och sträcker sig genom Örebro centrum. Promenaden är på totalt 2,5 kilometer och avslutas vid stadens vattentorn Svampen.

Få kunskap om hur solsystemet fungerar

På Örebros turistbyrå kan de som vill hämta en informationsfolder samt en 7 millimeter stor pärla som ska föreställa jorden. Under hela promenaden får besökarna ta del av solen och planeterna i solsystemet och kan jämföra storleken i förhållande till jorden och till varandra. Dessutom finns skyltar uppsatta där det finns massvis med matnyttig information och saker att lära sig om hur solsystemet fungerar.

Passa på att kombinera nytta med nöje och besök Örebro och solsystemsmodellen. Genom att göra detta får du möjlighet till ny kunskap samtidigt som du får ta del av stadens vackra centrum med affärer, torg, kyrkor och slott. Ett utflyktsmål väl värt att besöka!